Miha Gerbec

Sem Miha Gerbec, izhajam iz gimnastike in cheerleadinga, z obema športoma pa sem se ukvarjal 15 let ali več. Kot gimnastičar sem bil predvsem tekmovalec na državnih nivojih, specializiran predvsem na področju akrobatike, kjer sem dosegel največ uspeha, šel pa sem tudi na nekaj mednarodnih tekem. V cheerleadingu pa sem bil član navijaške skupine Žabice od njenega začetka s katero smo leta 2002 osvojili prvi naslov evropskih prvakov. Tekmoval sem tako s skupino, malo skupino in kot posameznik in osvojil kar nekaj evropskih naslovov. Bil sem tudi član reprezentance leta 2009 in 2011 s katero smo osvojili 6. mesto na svetovnem prvenstvu.

Kasneje sem začel delovati kot trener v gimnastičnem društvu Narodni dom v moški športni gimnastiki kjer sem deloval 3 leta, hkrati pa sem pomagal na področju akrobatike pri navijaški skupini Žabice. V sezonah 2012/13 ter 2013/14 sem sodeloval s plesno skupino Žabice in pomagal pri osvojitvi bronaste medalje na EP.

Zadnjih nekaj let sem trener punc starih od 5 do 15 let v gimnastičnem društvu Zelena Jama, ter v Domžalah pri navijaški skupini Sovice s katerimi smo se lansko leto po dolgem času spet uvrstili na evropsko prvenstvo.

Sodelujem tudi z drugimi plesnimi klubi kjer poučujem mlajše otroke osnove gimnastike, s starejšimi pa delamo na izvedbi težjih elementov.