Voščilo naše Urše na Paradi plesa

http://www.paradaplesa.si/?Id=ritem_izjav&View=novica&novicaID=5128#.WlD9xiPGzVo

Leto 2017 je bilo polno pozitivnih presenečenj, lepih izzivov ter novih izkušenj, plesnih sodelovanj in prijateljstev. Na področju plesa sem imela ob vstopu v novo plesno sezono in s tem v leto 2017 dve želji; prva je bila, da bi se ena od mojih točk uvrstila na svetovno prvenstvo, in ta se mi je uresničila, druga pa, da bi z novim letom delala le šest dni v tednu. Te želje oziroma zaobljube sem se držala do februarja, potem pa preprosto ni bila več izvedljiva. Kljub temu ne obžalujem niti enega dne, preživetega v dvorani, ker me ples in delo s plesalci navdihujeta in navdajata s pozitivno energijo.

V tem letu ima zame posebno mesto med spomini tudi predstava Koraki v času Kolodvor, pri kateri sem pod vodstvom Jadrana Živkoviča sodelovala kot plesalka in koreografinja. Že tretje leto zapored, se je v Španskih borcih odvil dogodek Plesnega kluba Forma Koraki v času,katerega premiera je bila 12. novembra 2017. Idejni vodja in koreograf, ki združuje ekipo različnih plesnih stilov in plesnih šol Jadran Živkovič, ki od leta 1987 poučuje step in koreografira za gledališče, televizijo in tekmovanja, tako doma kot v tujini k ustvarjanju spodbuja tudi sodelujoče plesalce, da sepredstavijo z lastnimi koreografijami. Prepletajo se točke stepa, body beata, hiphopa, jazza in moderna, dogajanje na odru pa popestrita tudi pevki Tia in Katja Skok. Plesno-pevska predstava se odvija na avtobusni postaji, na kateri lahko spremljamo zgodbe posameznikov. Predstavo si lahko ponovno ogledate 13. januarja 2018 v Španskih borcih. Delo s plesalci različnih plesnih zvrsti in klubov je bilo nekaj posebnega ter čudovitega, vezi, ki smo jih navezali s sodelovanjem, pa ni možno pretrgati.

V letu 2018 želim vsem plesalcem, koreografom in sodnikom dneve polne plesa, novih izvirnih idej, plesnih izzivov, dobre glasbe in uresničitev ciljev, praznike pa preživite mirno v družbi svojih najbližjih. (novoletno voščilo plesalke, pedagoginje in koreografinje Urše Grm)