FILM TIM

V pripravi je prvi slovenski muzikalni film Tim. Ustvarjalci so se lotili zahtevne teme avtizma in izjemnih sposobnosti avtističnih otrok.

Projekt Tim je novost, kjer ustvarjalci združujejo film in glasbeno gledališče. Glede na velik uspeh muzikalov v Sloveniji v zadnjih letih ima film po vsej verjetnosti precej dobre obete. 

Kreatorja sta režiserka Tamara Dervišević, ki je študirala igro, režijo in scenaristiko v Los Angelesu in podiplomski študij zaključila na londonski filmski akademiji, ter Luka Markus Štajer, ki je na londonskem Guildfordu študiral muzikal in od tedaj nastopil že v 18 produkcijah. (Še vedno ga boste lahko ulovili v slovenski produkciji Briljantine.)

Glasbo za projekt je prispeval Leon Firšt, k projektu pa so pristopili številni znani Slovenci, med njimi Branko Đurić – Đuro, Mojca Randl in Nuša Derenda, med igralci in glasbeniki so Domen Valič, Gojmir Lešnjak – Gojc, Uroš Smolej in drugi. V vlogi mame avtističnega Tima je zaigrala Damjana Golavšek, ki se jo je vloga močno dotaknila.

Ponosni smo na Natašo Potočnik, ki sodeluje kot glavna koreografinja in na naše plesalce, ki se bodo pojavili v filmu v točki Svoboda!

Več na: http://www.sigic.si/prvi-muzikalni-film-tim.html

Spodaj pa nekaj utrinkov iz snemanja v Piranu na Tartinijevem trgu.